Jippii, vihdoin se onnistui! Hymy Aku teki 2-luokassa puhtaan radan RimA:n kisoissa Riihimäellä ajalla -4,91, millä ansaitsimme 1. sijoituksen (10 koirakkoa). Edellisestä nollasta ehtikin kulua peräti 8 kk. Tuomarina oli Esa Muotka ja rata meille sopiva virtaava ja vauhdikas. Vain yksi kompapaikka putkenpää oli tarjolla, mutta sen onnistuimme ohittamaan.

Aku malttoi tehdä kontaktit, mutta varsinaisesta pysähdyksestä ei voi puhua. Toisaalta pysähtymällä emme olisi päässeet 1-pallille. Akulle on tähän asti kelvannut vain voittotulokset kilpakirjaan merkittäväksi. Ehkä siksi merkintöjä on tullut tosi harvoin.

Akun kanssa on työstetty kontakteja vajaa neljä kuukautta. Kontaktit piti aloittaa täysin alusta, koska Aku ei ymmärtänyt, miksei niitä saisi hyppiä. Olihan niitä hypitty jo varmaan neljän vuoden ajan, alussa satunnaisesti ja sitten jatkuvasti. Harjoittelua varten Aku oli pakko jättää kilpailutauolle vajaaksi kolmeksi kuukaudeksi. Varsin pian harjoittelu alkoi tehota ja Aku alkoi ymmärtää homman juonen. Apuna on ollut kosketusalusta, klikkeri ja namit. Aku on hulluna klikkeriin ja siksi naksuttelulla oppiminen tuottaa nopeasti tulosta. Toivottavasti hypytön linja saadaan jatkumaan. Kontakteja vahvistetaan harkoissa jatkossakin.

Merja
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aku won an agility competition in 2nd class in Riihimäki 28. February 2009 
(time -4,91). The judge was Esa Muotka.

Merja